Sivkino milo s sivkinim ogljem

8,50 z DDV

✔ 80% sestavin pridelanih na našem posestvu

✔ Brez palmovega ali kokosovega olja

✔ Ročna pridelava po tradicionalnem postopku

 

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Sivkino milo izdelujemo po tradicionalnem postopku, pri čemer kar 80% ekoloških sestavin pridelamo sami. Poleg naše ekološke svinjske masti in ekološkega sivkinega hidrolata osnovno milo vsebuje še ekološko ricinusovo olje ter bazo. Omamen vonj in nežne čistilne lastnosti dosežemo z dodatkom našega ekološkega sivkinega eteričnega olja ter sivkinega oglja, ki ga pridelamo iz ostarelih rastlin z našega posestva.

Ponosni smo, da naš nasad prave sivke v celoti obdelujemo in negujemo ročno, ekološko in brez dodatnih kemičnih snovi. Hribovita lega našega nasada v predalpskem svetu Slovenije pa v kombinaciji z vrsto ugodnih klimatsko-pedoloških dejavnikov zagotavlja kvalitetno rast prave sivke, ki se odrazi tudi v njeni polni esenci.

 

Sestavine, pridelane na našem posestvu:

-ekološka svinjska mast,

-ekološki sivkin hidrolat,

-ekološko sivkino eterično olje,

-ekološko sivkino oglje.

Dodatne sestavine:

-ekološko ricinusovo olje,

– baza NaOH.

 

INCI sestavine: SODIUM LARDATE*, GLYCERIN*, SODIUM RICINOLEAT*,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER WATER*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*, CHARCOAL POWDER*, LINALOOL**, LIMONEN**, GERANIOL**

* sestavine naravnega izvora, ** komponente naravnega eteričnega olja

Sivkino milo je nežno trdo milo, primerno vsakdanji uporabi. Zaradi ekološke svinjske masti, ki je osnova našega recepta, je milo nežnejše od konvencionalnih mil, ki pogosto vsebujejo kokosovo maščobo in zato kožo hitreje izsušijo. Zaradi nežnega učinkovanja se sivkino milo peni manj intenzivno od običajnih mil, njegova pena pa je gosta in kremna s pomirjujočim vonjem sivke in modrikastim odtenkom, ki je posledica visoke koncentracije čistega sivkinega oglja. Mehurčke lahko povečamo, če peno poškropimo še s kancem vode in vmasiramo s krožnimi gibi.

Teža Ni na voljo
Barva mila

Črno – z vijoličnim ovojnim papirjem, Rečno dno – z rumenim ovojnim papirjem

Glede na način dostave, ki ga izberete na blagajni, vas bomo, ko bo naročilo pripravljeno, o poteku izbrane dostave tudi obvestili. Naročene izdelke vam v nadaljevanju pošljemo po pošti, dostavimo na dogovorjena prevzemna mesta, lahko pa jih osebno prevzamete tudi na naši kmetiji oziroma na tržnicah.

DOSTAVA S POŠTO SLOVENIJE možna do skupne teže do 10 kg naročenih izdelkov.

KAKO IN KDAJ POTEKA DOSTAVA NA PREVZEMNA MESTA?

Izdelke vam (po predhodnem dogovoru) ob dogovorjenem času dostavimo na dogovorjeno prevzemno mesto, kjer jih osebno prevzamete. Dostavo izdelkov opravljamo le na določene lokacije:

  • prevzemna mesta v okolici Savinjske doline: relacija Orla vas-Braslovče-Šmartno ob Paki-Letuš-Mozirje;
  • prevzemna mesta v okolici Velenja, dostava možna 1 x tedensko;
  • prevzemna mesta v okolici Ljubljane: relacija Dob-Domžale-center Ljubljane, dostava možna 1 x tedensko.

Prevzemna mesta izdelkov so po večini večja parkirišča ob cestah in trgovinah, le izjemoma pa opravimo dostavo izdelkov tudi na dom. Za naročila izven naštetih lokacij je možen tudi osebni prevzem na kmetiji Kugovnik, na mestnih tržnicah v Celju in Velenju.

KJE IN KDAJ POTEKA OSEBNI PREVZEM?

Izdelke lahko (po predhodnem dogovoru) prevzamete tudi na naši kmetiji ali tržnicah:

  1. na kmetiji Kugovnik, Podgorje pri Letušu 21, 3327 Šmartno ob Paki, ob naročilu izdelkov vam sporočimo možne termine obiska, lahko pa nas pokličite na tel. 041 685 013
  2. na mestni tržnici Celje (po predhodnem dogovoru ob sobotah med 9:00 in 12:00)

Morda vam bo prav tako všeč…

Košarica
Sivkino milo s sivkinim ogljem
8,50 z DDVIzberite možnosti
Scroll to Top