POGOJI POSLOVANJA

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine EKOLOŠKA KMETIJA KUGOVNIK, ki je dostopna na povezavi ww.kmetijakugovnik.si in jo upravlja Otmar Kugovnik, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, v nadaljevanju ponudnik.

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

 • Ponudnik: Otmar Kugovnik – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Sedež ponudnika: Letuš 65, 3327 Šmartno ob Paki
 • Matična številka: 2411776000
 • Davčna številka: 94054436
 • E-mail: info@kmetijakugovnik.si
 • Spletna stran: www.kmetijakugovnik.si
 • Tel.: 041 685 013

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene so razvidne iz spletne trgovine, za vsak izdelek posebej in se lahko na spletnem naslovu spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene ne vsebujejo stroška poštnine ali stroška dostave, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu.

Cene so enake ne glede na vrsto plačila. Na ostalih prodajnih mestih so lahko cene od cen v spletni trgovini drugačne.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

KODE ZA POPUST, ZNIŽANI IZDELKI IN AKCIJE

Koda za popust, v nadaljevanju kupon, prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Ekološka kmetija Kugovnik in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete v oglasnih sporočilih ali drugih medijih. Po pretečenem zapisanem časovnem obdobju, kupon ni več aktiven.

Kupec lahko vnovči kupon ob nakupu izdelkov, s čimer se mu odobri popust, ki je določen za posamičen kupon. Kupon prinaša (odvisno od vrste kupona) popust na posamezen izdelek, popust na celoten nakup ali popust za brezplačno dostavo.

Kupon izkoristite tako, da izberete artikle, ki jih želite kupiti in jih dodate v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Prikaži košarico. V košarici pod naštetimi izbranimi izdelki vpišite kodo za popust. Vnos potrdite s klikom na gumb Unovči kupon. . Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Popusti se ne seštevajo. Ko vpišete kodo za popust se vrednost kupona avtomatsko odšteje od vašega naročila.

Akcije in kode za popust se (razen izjemoma) med seboj izključujejo, kupec lahko v posameznem naročilu koristi le eno kodo. Na izdelke v akciji kode za popust ni možno uveljavljati.

Za izredne količinske popuste – ob nakupu večjih količin se obrnite neposredno na ponudnika preko elektronske pošte.

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila izpolniti točne podatke.

Kupec na spletni strani ww.kmetijakugovnik.si izbere menu ‘’EKO TRGOVINA’’. Ko klikne na posamezni izdelek, se mu odpre opis, možnosti izbire količine in cena. Kupec potem, ko izbere željen izdelek, količino in (morebitno) varianto mase, pritisne na gumb dodaj v košarico. Po enakem postopku kupec doda vse željene artikle. Ko želi zaključiti nakup, klikne na gumb ‘’Prikaži košarico’’. Kupec lahko še vedno dodaja ali spreminja količino dodanih izdelkov. Ko je zadovoljen z izbranim, klikne na gumb ‘’Nadaljuj na blagajno’’, kjer vpiše svoje podatke, kjer si izbere način dostave in način plačila.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

Naročilo je možno preklicati izključno preko elektronske pošte na info@kmetijakugovnik.si
V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 • V naslovu sporočila: Preklic naročila
 • V vsebini sporočila:
  • Ime in priimek kupca
  • Naslov kupca
  • Številka naročila

Potrditev naročila

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.

Način plačila

Potrošnik lahko naročeno blago v spletni trgovini plača na naslednje načine:

 • Plačilo po predračunu/ nakazilo na TRR podjetja Otmar Kugovnik – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji : naročeno blago lahko plačate z nakazilom na TRR podjetja, podatki za nakazilo sem vam izpišejo ob opravljenem nakupu na spletni straniblagajne, prav tako pa jih prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Nakazilo lahko opravite preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem transakcijskem računu. To je isti ali naslednji dan, odvisno od banke in ure nakazila. Če kupec želi skrajšati čas odpreme, lahko ponudniku po emailu pošlje potrdilo o plačilu naročila. Rok za plačilo je 7 dni po prejemu potrditvenega sporočila s podatki za nakazilo. V kolikor v tem času ne prejmemo plačila na naš račun, bomo smatrali, da odstopate od naročila in bomo naročilo stornirali.
 • Plačilo po povzetju: naročeno blago plačate z gotovino ob osebnem prevzemu na naši kmetiji, izbrani mesti tržnici ali ob osebnem prevzemu na dogovorjenem prevzemnem mestu. Plačilo po povzetju ni mogoče, če ste izbrali dostavo blaga s Pošto Slovenije.

Vsi načini plačil niso na voljo za vse načine dostave. Načini plačil se lahko glede na lokacijo naročnika, naslov za dostavo ali glede na trenutno situacijo spremenijo brez predhodnega obvestila.

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec po dostavi naročenih izdelkov s Pošto Slovenija kupcu priloži račun bodisi v fizični obliki ali ga (po želji) posreduje tudi v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na kmetiji, mestni tržnici ali na dogovorjenem prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov prodajalec ne upošteva. Kupec je dolžan natisnjen račun ali račun v elektronski obliki shraniti, saj lahko kasneje služi kot obvezna priloga pri morebitnem odstopu od pogodbe in vračilu blaga.

Račun pošiljamo v elektronski obliki zato, ker tako prispevamo k ohranjanju okolja.

Dostava

Vse izdelke dostavljamo z lastno dostavo, samo določene izdelke pa v sodelovanju z dostavno službo Pošte Slovenija.

Potrošnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi naslednji način dostave oz. prevzema izdelkov:

 • osebni prevzem na naslovu kmetije: Podgorje pri Letušu 21, 3327 Šmartno ob Paki, po predhodnem dogovoru (tel. 041 685 013)
 • osebni prevzem na mestni tržnici Celje ali Velenje: po predhodnem dogovoru (tel. 041 685 013) ob sobotah med 9:00 – 12:00 (prevzemi na tržnicah mogoči ponovno v sredini julija 2023)
 • lastna dostava blaga na dogovorjeno prevzemno mesto znotraj določenih lokacij (Savinjska dolina, okolica Velenja in okolica Ljubljane): po predhodnem dogovoru (tel. 041 685 013), strošek dostave se glede na izbrano lokacijo prevzemnega mesta razlikuje. Strošek dostave v okolico Velenja znaša 2 eur, strošek dostave v okolico Ljubljane pa 5 eur.
 • dostava paketov s Pošto Slovenije na območju Republike Slovenije je mogoča za naročila lažja od 10 kg in znaša ne glede na težo naročenih izdelkov 3,66 eur.

V kolikor naročenega izdelka ni na zalogi, vas bo ponudnik o tem obvestil preko elektronske pošte in vas seznanil s predvidenim rokom dobave. 

Strošek dostave se obračunava po trenutno veljavnem ceniku in je razviden pri zaključku nakupa. Pri nakupu izdelkov nad 55 eur (brez stroškov dostave) je strošek kateregakoli izbranega načina dostave oz. prevzema izdelkov znotraj Slovenije brezplačen.

Ekološka kmetija Kugovnik v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje oziroma dostavi blago z dogovorjeno metodo dostave. Izdelki bodo poslani oziroma dostavljeni najkasneje v sedmih delovnih dneh od datuma naročila (ob izbiri plačila po povzetju) oziroma od datuma nakazila na naš transakcijski račun (ob izbiri plačila po predračunu).  V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. Rok dobave blaga se prav tako podaljša v primeru izrednih razmer.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V primeru, da po prevzemu blaga prejeti artikel ni po meri potrošnika ali z artiklom ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva, ko je potrošnik prejel oziroma prevzel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V pisnem sporočilu mora potrošnik dodatno navesti še številko naročila, ki je navedena v obvestilu o uspešnem naročilu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Pravica o odstopu od pogodbe ne velja za artikle izdelane po naročilu. Prav tako odstop od pogodbe v skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov ni mogoč za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe, kot tudi ne za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja oziroma prevzetja blaga obvesti na e-mail naslov: info@kmetijakugovnik.si

Potrošniki vrnejo izdelke ponudniku, skupaj s priloženim računom, najkasneje v 30-dneh od pisnega sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Potrošniki vrnejo kupljeno blago skupaj z računom po priporočeni pošti na naslov ponudnika Otmar Kugovnik- nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Letuš 65, 3327 Šmartno ob Paki ali ga osebno (po predhodnem dogovoru: tel. 041 685 013) prinesejo na naslov ponudnika Otmar Kugovnik – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Letuš 65, 3327 Šmartno ob Paki.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke NE sprejemamo pošiljk z odkupnino.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Poškodovanih izdelkov, izdelkov v spremenjeni količini in izdelkov v neoriginalni ali poškodovani embalaži ni mogoče vrniti. Priložen mora biti račun ali kopija računa. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila (razen stroškov povezanih z vračilom izdelkov). Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva.

V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v postopku vračila pisno sporočiti.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Za potrebe poslovanja ponudnik Ekološka kmetija Kugovnik: Otmar Kugovnik – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji zbira in za nedoločen čas hrani naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
 • državo prebivališča
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • čas in datum registracije,
 • arhiv komunikacije s ponudnikom

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

V primeru naročila na naše e-novice bomo vaše podatke uporabili za to, da vas obveščamo o novostih, novih izdelkih ali morebitnih akcijah.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za več informacij nas pokličite na 041 685 013 ali pošljite e-mail na info@kmetijakugovnik.si.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina EKOLOŠKA KMETIJA KUGOVNIK in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Košarica
Scroll to Top